AK Tümen Genel Komutan Danışmanı Yasin Aktay, Siirt Üniversitesinin akademik sene açılışında konuştu Açıklaması

AK Fırka Genel Başbuğ Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay, “Teknolojideki akıbet gelişmeler hem dahi ülkemizde darülfünun sektörüne mamul yatırımlar neticesinde bundan sonra üniversiteler beyninde dışarılık-şekil farkı her an sıfıra yaklaşmıştır.” dedi.

Aktay, Siirt Üniversitesi (SİÜ) 2022-2023 Akademik Yılı açılışı zımnında İlahiyat Fakültesi Konuşma Salonu’nda düzenlenen törende, SİÜ’nün Türkiye’deki üniversiteler arasında haddinden fazla iyi aynı yerde olduğunu söyledi.

Orta Şark Maharet Üniversitesinden çıkışlı olduktan bilahare (ODTÜ) Selçuk Üniversitesinde görev yaptığını nâkil Aktay, o süreçte tıpkısı makaleyi temin edebilmek için 3-4 kamer harcadığı süreçleri anlattı.

Türkiye’bile üniversitelerin herhangi bir tip imkana cemaat olduğunu ifade fail Aktay, şunları kaydetti:

“Deminden tıpkısı makaleyi bire bir tuşla ediniyorum. Hızlı Hızlı indirip okuyabiliyorum. O günkü kısıtlı imkanlarla temin edebileceğim makale sayısı da icap istemez kısıtlanmış olabiliyordu ama şimdi sayımsız en iyisinden en kötüsüne büyüklüğünde hep çalışmaları realizasyon etme şansımız var. Teknolojideki akıbet gelişmeler hem da ülkemizde darülfünun sektörüne mamul yatırımlar neticesinde imdi üniversiteler beyninde dışarılık-suret farkı anbean sıfıra yaklaşmıştır. Taşrada bilim özne aynı insanın, ‘Ben malumat yapamıyorum. Siirt’te fen mi yapılır?’ falanca üzere bir mazereti namevcut. Ulaşabileceğimiz her kaynağa, gelişigüzel araştırı verisine ulaşabilirsiniz.”

Vali Osman Hacıbektaşoğlu dahi bakir akademik yılın alımlı çalımlı ve iyi olmasını diledi.

SİÜ’nün Türkiye’nin yüksek öğrenimine kattıklarının birlikte ilin ve bölgenin gelişmesi için da çok önemli görevleri ve fonksiyonları ödeme ettiğini kaydeden Hacıbektaşoğlu, “Tarım ve hayvancılık olması, tababet fakültesinin kurulmuş olması ve öğrencilerimizin bu yıl itibarıyla Siirt’te devam edecek olması, yine araştırma hastanesinin inşasına başlanması çok kocaman merhalelerdir.” dedi.

SİÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak üstelik 19 binin üzerinde öğrencinin yetişek gördüğü üniversitenin her geçen devir elan üstelik geliştiğini söyledi.

Kentte 10 medrese, 3 akademi, 6 patika yüksekokulu, 4 enstitü ve 20 araştırı aplikasyon merkeziyle akademiye hizmet etmenin gururunu yaşadıklarını aktaran Şındak, şunları söyledi:

“Kampüsümüz hepinizin rüyet ettiği kadar son derce yeşil, çevre dostu, en üst düzeyde teknolojik tesisat ve degaje yaşam alanına ehil aynı üniversitedir. Kuruluşundan günümüze büyüklüğünde üniversitemize katkı sunan ve bindi olan mecmu çalışanlarımıza huzurlarınızda teşekkürname etmeyi tıpkı vecibe bilirim. Bizler dünden aldığımız bindi ve ati ufkumuzdan esinlendiğimiz sabah yeli ile bugünlerimizi yeryüzü artağan ve canlı şekilde planlamakta ve bu planlarımızı hayata geçirmekteyiz.”

Konuşmaların peşi sıra Prof. Dr. Yasin Aktay yoluyla “Akademi ve Hukuk” mevzulu ibret verildi.

Törende SİÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Yardımcısı Halil Kılıçvuran ve kentteki okullarda işyar müzik öğretmenleri marifetiyle saz dinletisi sunuldu.

Programa, Siirt Cumhuriyet Altını Başsavcısı Tuğan Sarıca, Türe Komisyonu Başkanı Erhan Obut, İl Açıkgöz Komutanı Sancak Emrullah Iri, İl Güven Müdürü Hakan Yıldırımoğlu, İl Milli Eğitim Bilimi Müdürü Bahir Yazar, amme gurur ve siyasi parti temsilcileri, akademik personel ile öğrenciler katıldı.

Share: