Özel öğrenciler hem iz öğreniyor hem dünyalık kazanıyor

Özel öğrenciler hem iz öğreniyor hem servet kazanıyor

MUŞ – Muş’ta canlılık gösteren Format Hususi Yetişek Patika Okulu’ndaki öğrenciler, açılan atölyelerde hem meslek öğreniyor hem de okul ve eş bütçelerine ulama sağlıyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde belli belirsiz düzey zihinsel özürlü öğrenciler, öğretmenler eşliğinde okul bünyesinde kurulan süslü ahali sanatları atölyesinde becerilerini geliştiriyor. Özel öğrenciler, burada ürettikleri bezek eşyalarını yılsonu sergisinde sergileyerek hem zat ekonomilerine hem de meslek bütçesine ulama sağlıyor.

Okul Müdürü Vazıh Güngör, engelli öğrencileri patika sahibi yaparak geleceğe alıştırmak istediklerini söyledi. Okulda ana derslerin yanında mesleksel eğitim bilimi dersleri bile verdiklerini anlatım fail Güngör, “Okulumuzda genel amacımız hem çocukları hayata hazırlamak hem dahi meslek sonrasındaki hayatlarında ailelerine ve kendilerine konuşu katkı sağlamaları için meslek öğretmektir. Okulumuzda 31 mukayyet öğrencimiz mevcuttur. Bu öğrencilerimiz sabahleyin emare personeller eşliğinde evlerinden servisle alınarak okula getirilmektedir. öğle paydosu yemeklerini okulumuzda veriyoruz. Ders bitince birlikte gene rehber personeller eşliğinde servisle evlerine gönderiyoruz. Okulumuz bünyesinde kâin atölyelerde öğrencilerimiz eliyle hazırlanan ürünler yılsonunda sergilenip satışı yapılmaktadır. Bu anlamda okulumuza maddi anlamda birlikte yardım sunulmaktadır” dedi.

Hafif düzeyde mânialı olan öğrencilerin atölyelerde çalışabildiğini belirten Möble ve İç Mekan Tasarımı Bölümü Öğretmeni Tuğba Akın dahi, “Ağır düzeyde mânialı olan öğrencilerimiz atölyelerde çalışamıyor. Benim 2 sınıfım bulunmaktadır. Toplamda sınıflarımızda 11 birey var. İş güvenliği tedbirleri alarak sınıfımızda çalışmalarımızı yapıyoruz. Burada bezemeli mahsulat, vazo ve tepsi kendisine genelde ahşap ürünler üretiyoruz. Öğrencilerimiz çıkışlı olduktan sonraları yine bu bölümde çalışmaları üzere havari olmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimiz genellikle yetenekliler. Bu bölümü sevdikleri amacıyla seçiyorlar” ifadelerini kullandı.

Atölyede eğitim bilimi gören 11. derslik öğrencisi Mehmet Elaslan ise ahşap sanatıyla ilgilendiğini belirterek, “Ahşapları kesip, minval verip, zımparalıyor ve akıbet adına bile vernikliyoruz. 3 yıldır bu okuldayım ve daha çok yırtıkça oldum. Bütün burada işlemek istiyorum” diye konuştu.

Share: