Batman’da 15 milyonluk hayvan barınağı

Batman’birlikte 15 milyonluk efsanevi barınağı

BATMAN – Batman Valisi ve Şehremaneti Komutan Vekili Ekrem Canalp, yapımı tamamlanmak amacıyla olan Hayvan Tedavi Hizmet ve Iyileştirme Merkezini inceleyerek tesisin akıbet durumunu durumunda inceledi.

Batman Belediyesi marifetiyle Hasankeyf yolu üstünde 45 dönümlük alanda kurulan 15 milyona mülk olacak Efsanevi Otama Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Şarki ve Güneydoğu’nun bildirme iri tedavi merkezi olacak. Hayvan barınağının otama kısmında 2 nüsha ameliyathane, 2 sayı araştırma odası, 2 sayı röntgen odası, sandalye operatif, laboratuvar, eczane, tılsım deposu ve tehlikeli hizmet odası bulunuyor. Ayrıca 3 baytar doktor, 2 teknikçi görev yapıyor.

“Maşrık ve Güneydoğu bölgesindeki sunma şişman efsanevi barınağını düz yazı etmeyi hedefliyoruz”

Kurdukları iki projeyi baş başa yürütecekleri tıpkı alanda olduğunu aktaran Ilbay Canslp, “Birisi Hayvan tedavi ve rehabilitasyon merkeziydi. Bu proje çerçevesinde 45 dönümlük ayrımsız arazi üstünde 15 milyonluk bir harcama yapılarak Şark ve Güneydoğu bölgesindeki en balaban hayvan barınağını düz yazı etmeyi hedefliyoruz. Bu kuruluş aşağılık bölgede denk benzeri yapı olacak. Tırı Vırı el altında projemizin yüzde 80-90 fiziksel gerçekleştirilmesini da sağlamış durumdayız. Burada hayvanlarımızın gelişigüzel soy ihtiyacını, bunun içinde takim de dahil kalkışmak için serencam derece nezih tıpkısı ortam içerisinde çıkmaz hayvanlarıyla ilgili temas tür hizmeti beraberce sunmuş oluyoruz” dedi.

“İkincisi da azade dolaşım alanı” olduğunu belirten Ilbay Canalp, “Bu kayran da, hayvanlarımızın başıboş dolaşımı amacıyla ergonomik ayrımsız buut olacak. Antrparantez barınmaları amacıyla da kulübeler düz yazı edeceğiz. Bu bünye amacıyla bakanlığımızdan bile bölümsel bir bindi elde etmiş bulunmaktayız. Takkadak batmanda bu barınakları inşa etmek yetmiyor; dolay illerde, bölgelerde ve seçkin yerde bu şekilde inşa edilsin ki, hayvanların hem barınma hem otama hem bile vasektomi işlemleri sunma faal şekilde işlenmiş olsun. Hayvan popülasyonunu dengelemek için kısırlaştırma de önemlidir” ifadelerinde bulundu.

Share: