2 bacanak birleşerek özlük imkanlarıyla açtıkları merkezde öğrencilere bindi çıkıyor

2 eş birleşerek kişi imkanlarıyla açtıkları merkezde öğrencilere destek çıkıyor

Bu merkezde öğrenciler hem pusula okuyarak mesafe geçiriyor, hem birlikte sanat peşinde gidiyor

DİYARBAKIR – Diyarbakır’de iki arkadaşın kendi imkanlarıyla açtığı sahaf merkezi, öğrenciler için ücretsiz kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenliyor.

Yenişehir ilçesinde değişik kurs ve etkinliklerin düzenlendiği sahaf merkezi, 2 yıldır öğrencilere ücretsiz hizmet veriyor. Merkezi kendi imkanlarıyla açtıklarını belirten 27 yaşındaki Arda Kaya, pandemi sonrası sahaf küşat kararı aldıklarını belirtti. Merkezin hoppadak sahaftan ibaret olmadığını söyleyen Kaya, burada ağırşak ve konuşma kadar etkinliklerin da düzenlendiğini anlatım etti. “Açılış sürecinde vakit kaybetmeden kendi bütçemizle mekanı açtığımız üzere zorlandık” diyen Kayaç, “Adım Adım kendimizi buralara getirdik. Seçme attığımız adımda sevenimiz ve arkadaşlarımız daha bile ilerlemeye başladı. Bize derece veren, burayı önemseyen insan sayısı artık arttı. Biz bile bunu görünce bundan sonra aynı aile ortamı oluşturmaya çalıştık. Zaten buraya verdiğimiz Reynal ismi dahi gören ve hisseden emanet olduğu için bu ortamı düzen ediyor” dedi.

Amaçlarının miftah, din ve soy ayrımı yapmadan, insanı ayırmadan herkese fiyat şekilde hamam müstevi hazırlamak olduğunu belirten Kaya, “Bunları yaparken da ayrıca yeteneği olan insanları civar plana çıkarıp Diyarbakır’daki öğrenci ve halkına adamakıllı bire bir mekan vermek. Bunların hepsini özlük imkanlarımızla yapıyoruz. Bugüne kadar burada sinema, temaşa, felsefe günleri yaptık. Bunların birlikte bağlama, el işi ve satranç kursu kabil etkinlikler düzenliyoruz. Örneğin ilkokul öğrencilerimiz bulunan. Bu öğrencilere merkezimiz içerisinde bütün içecekler ücretsiz. Belli günlerde aralıklarla yazar ve şairler çağırıyoruz” ifadelerinde bulundu.

Kaya, “Oluşturduğumuz familya havası haddinden fazla domuzuna düzeyde gidiyor. Bazen öğrenciler bize önerilerde bulunuyor. Oldukça bu önerileri değerlendiriyoruz. Diyarbakır’a hakeza ayrımsız mekan kazandırdığımız üzere çokça mutluyuz” dedi.

Dicle Üniversitesi’nde Halkla İlişkiler ve Lansman Bölümü’nde okuyan Ezan Kaya ise, daim kitap fehmetmek için merkeze geldiğini söyledi. Kültürün kıvrak olduğu benzeri hat olduğunu tamlayan Kaya, “Arkadaşlarımla burayı keşfettik. Buraya geldiğimizde genelde ağırşak ve kitaplarla ilgileniyoruz. Öğrenci olduğumuz için derslerimize burada iyicene bire bir şekilde çalışabiliyoruz. Gereksiz küsurat vakitlerimizi genelde sahaf odasında değerlendiriyoruz” diyerek konuştu.

Share: