Muş’un 7 köyündeki metruk meslek binaları yaşam merkezine dönüştürüldü

Muş’ta form ve ilçelere sınırlı 7 köydeki kullanılmayan ekol binaları, Milli Yetişek ve Tarım ve Orman bakanlıklarının işbirliğiyle düzenlenen proje kapsamında karye yaşam merkezine dönüştürüldü.

Merkeze sınırlanmış Ağaçlık köyünde açılışı yapılan merkezde incelemelerde kâin İl Milli Eğitim Bilimi Müdürü Enver Iftihar, gazetecilere, kadınların bir kısmının okuma yazma ve Kur’an-ı Cömert, bir kısmının dahi dikiş fesat kurslarına katıldığını söyledi.

Vatandaşların talepleri doğrultusunda apayrı kurslar birlikte açabileceklerini belirten Övünç, “Vatandaşımızın gelip zamanını değerlendirebileceği, dinlenebileceği bire bir müstevi yarattık. Esbak yıllarda kapatılan ve etkisiz durumda mevcut 7 köy okulumuzu baştan onardık. Köyde ateş parçası vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Ayrıca El Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde umum sanatları kursları açıldı. Vatandaşlarımız ne alanda terbiye almak istiyorsa onunla ilgili kurslar açılacak.” diyerek konuştu.

Merkezlerde sülale süresince gayret, ateş yönetimi ve sair konularda de bilgilendirmelerin yapıldığını anlatan Kıvanma, şunları kaydetti:

“Anne maksat köylere hizmet etmektir. Hizmeti köylerde ruhlu vatandaşlarımızın ayağına götürmektir. Eskiden 10 öğrenci ile fakat okul açabiliyorduk ancak Bakanlığımızın çalışmasıyla öğrenci sayısına bakılmaksızın okullar belirtik tutuluyor. Eğitimde vesile eşitliğini yakalayacağımız devrim niteliğinde bire bir himmet. Bundan Sonra hiçbir köyde okullarımız vabeste kalmayacak. Sonsuz açıkça olacak ve vatandaşlarımızın istedikleri düzeyde, gerekseme duydukları alanlarda hizmetler sunulacak.”

Merkezdeki dikiş dolma kursuna katılan 5 çocuk annesi 44 yaşındaki Zübeyde Muhip birlikte ilk defa böyle ayrımsız kursa iltihak şansı bulduğunu dile getirerek, “Köyümüzde hayat merkezi yeni açıldı. Devletimize bu imkanı sağladığı amacıyla teşekkür ederiz.” dedi.

Share: