Çanakkale’de KKKA hastalığı şüphesiyle otama gören can taburcu edildi

Çanakkale’bile, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle otama gören yaşama 12 dönme sonraları taburcu edildi.

Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Celal Hastanesinden yapılan açıklamaya bakarak, çığlık ve halsizlik şikayetleriyle hastaneye başvuran 44 yaşındaki parasız, KKKA teşhisi konularak okkalı bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Reanimasyon Dokunaklı Bakım Ünitesinde 4 çevrim solunum cihazına tutkun namına tedavisine bitmeme edilen hastanın, kilolu hizmet, anestezi ve reanimasyon, hematoloji, enfeksiyon hastalıkları uzmanları ile bunaltıcı hizmet hemşireleri ve yardımcı personellerinin de bulunduğu takım yoluyla 12 zaman süreyle izleme ve tedavisinin yapıldığının belirtildiği açıklamada, şunlara kayran verildi:

“Seçkin iki kolda kompartman sendromu tanısı konulan ve organ kaybı riski kâin hastaya Başdoktor Op. Dr. Hasan Kerki eliyle fasyotomi açılarak kollarda oluşan tazyik azaltıldı ve hastamız kollarını yenilgi riskinden kurtuldu. 12 bölüm süreyle tehlikeli bakımda tedavisi yapılan hastamızın umumi yerinde salah göstermesi üzerine tedavisine bitmeme yapılmak konusunda Enfeksiyon Hastalıkları Servisimize nakli gerçekleştirildi. Serviste takibi yapılan hastamız aynı hafta sonrasında taburcu oldu.”

Share: