Muğla’da Karya’nın güzellikleri ışık maratonla tanıtılacak

“Karya Başkenti Milas” sloganı ile Karya ve Menteşe Beyliğine başkentlik yapmış Milas’ın tanıtımına ulama temin etmek, ilçenin kültürel, tarihi ve tabii zenginliğinin bilinirliğini tezyit etmek üzere 3 zaman sürecek ışık maraton gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin birlikte Avrupa’dan gelecek fotoğraf tutkunları ile profesyoneller ve dünkü fotoğrafçılar, 28-30 Ekim’üstelik yapılacak etkinlikte Beçin Kalesi, Herakleia, Labranda Antik Kenti, Gökçeler köyü, Firuzbey Camisi ilkin almak amacıyla Milas’ı fotoğraflayacak.

Seçici kurul eliyle belirlenecek fotoğrafların sahiplerine ödüller verilecek, dereceye layık görülen eserler sergilenecek. Etkinlikle bölgenin tanıtımına katkı sağlanması hedefleniyor.

Yarışmanın Avrupa’nın cesim kentlerinde düzenlendiğini belirten TM Sportif Yapılanma Yönetim Kurulu Başkanı Tuğberk Maviş, “Ülkemizde Mardin Valiliği desteği ile Mardin başta almak amacıyla aynı, iki adamakıllı organizasyon gerçekleştirildi. Tığ birlikte projemizi Muğla Valimiz Orhan Tavlı’ya ilettik ve mail deste gösterdiler.” dedi.

Vali Tavlı’nın, kentin hele örenlik yerlerinin tanıtımına iri katkı sağladığını vurgulayan Maviş, Muğla’nın fotoğraflanacak bir nice ilçesi, ören yeri, tarihi ve kültürel değerinin bulunduğuna dikkati çekti.

Maviş, 28-30 Ekim’dahi yüzlerce fotoğraf tutkununun layenkati kenti fotoğraflayacağını tabir etti.

Share: