Malatya’da teravih namazı depremde hasar görmeyen cami ile deri ve konteyner kentlerde kılınacak

MÜZAHİM ZAHİD TÜZÜN/UĞUR ASİL – Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerin iri hasar verdiği Malatya’de teravih namazı, 600 kuvvetli cami ile deri ve konteyner kentlerin olduğu 132 noktada kılınacak.

Ilmek İşleri Başkanlığı ve Türkiye Kült Vakfı, on bire bir ayın sultanı ramazanda depremzedelerin ibadetlerini elan şen yapabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

“Asrın felaketi” olarak nitelenen depremlerden genişlik çok etkilenen iller arasında düzlük düz Malatya’da vatandaşların teravih namazı namazlarını kılabilmesi, mukabeleye katılması üzere hasar görmeyen camiler ile çerge ve taşımalık kentlerde hizmet verilecek.

İl Müftüsü Şahin Saika, AA muhabirine, depremi yaşayan kentte, ramazan için bütün hazırlıkları yaptıklarını söyledi.

Depremi etkili illerde ramazanın az buçuk daha buruk geçeceğini belirten Saika, “Ramazan ayı Malatya ve depremi hareketli farklı iller açısından az buçuk henüz ayrımlı şekilde rüşvet edilecek. Gâh kardeşlerimiz evlerini kaybetti, ara sıra kardeşlerimizin evleri hasarlı. Bu vesileyle taşımalık kentlerde, oba kentlerde ramazanı rüşvet edeceğiz. Bizler birlikte Ilmek İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak illerimizde zat tedbirlerimizi bu şartlara bakarak hazırlamış bulunmaktayız.” diyerek konuştu.

İftar çadırları hazırlandı

Yıldırım, kentte iftar çadırlarının hazırlandığını, Ilmek İşleri Başkanlığınca de çocuklara müteveccih etkinlikler planlandığını kaydetti.

Daha önceki olduğu kadar ramazanın geleneklerini yaşatmanın gayretinde olacaklarını dile getiren Yıldırım, “Kernek Karagözlüler Camisi’nin avlusunda iftar çadırı oluşturduk. Tıpkı zamanda bu iftar çadırımız, aktiflik çadırı adına üstelik hizmet verecek. Ramazanda iftar programının beraberinde özel başkaldırı programları uygulanırdı. Gine aynı şekilde hasarsız camilerimizde müesses olan iftar çadırlarımızda bu serkeşlik programlarımız, hocalarımız nezaretinde bitmeme edecek.” ifadelerini kullandı.

Ramazanda rastgele ibadetin adına getirilmesi amacıyla hız gösterdiklerini belirten Saika, teravihin 600 kuvvetli cami ile deri ve taşımalık kentlerin olduğu 132 noktada kılınacağını bildirdi.

100’ün üstünde personel bindi sağlayacak

Kült personelinin depremin önce gününden itibaren cansiparane çalıştığını dile getiren Yıldırım, Ilmek İşleri Başkanlığının koordinesiyle sair illerden kült görevlilerinin kente gelmesinin planlandığını söyledi.

Saika, “Makul periyotlarda buraya gelecekler ve buradaki hizmetlerimizde bizlere bindi olacaklar, başkaldırma okuyacaklar. Kur’an ziyafeti ve tilavet programları yapacağız. 100’ün üstünde personel buraya bindi sağlayacak.” dedi.

İl Müftüsü Yıldırım, Kernek Karagözlüler Camisi bahçesine kurulan çadırda minimum 1000 depremzedenin iftar ve sahur yapacağını sözlerine ekledi.

Share: