Uyuşturucu Satıcılarının Kaçırdığından Şüphelenilen ve 2 Yıldır Bilgelik Alınamayan Aldanmaz Hakkında Icra Vekili Soylu’dan Yanıt: “Soruşturmada Mahremiyet Var”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adıyaman’üstelik esrar satıcılarının kaçırdığından şüphelenilen ve kestirmece iki yıldır selen alınamayan Mustafa Aldanmaz hakkında, CHP Adıyaman Mebus Abdurrahman Tutdere’nin soru önergesi konusunda, Kahta Sulh Ceza Hakimliği’nin 12 Ocak 2022 tarihli kararıyla soruşturma için mahremiyet kararı bulunduğunu bildirdi. Ana Hatice Kurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Cumhurbaşkanım, ben oğlumu istiyorum” diyerek çağrıda bulundu.

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde canlı Mustafa Kurt’tan ailesi tahminî 2 yıldır fen alamıyor. Aile Kahta Cumhuriyet Başsavcılığı’na birlikte oğullarının kaybolma olduğunu bildirdi ve oğullarının mızrap satan eşhas marifetiyle kaçırılmış olabileceğini belirtti, amma henüz sonuç alamadılar.

CHP Adıyaman Saylav Abdurrahman Tutdere da Aldanmaz ile ilişkin olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle geçen sene sonu önergesi verdi. Nazır Aristokrat ise önergeye verdiği yanıtta, Aldanmaz’un zayi olmasına ilişik dosyada gizlilik bulunduğunu açıkladı. Soylu’nun yanıtı şöyle:

“Kaybolma olan özlük Mustafa Kurt için Kahta Cumhuriyet Altını Başsavcılığımızca 2021/313 mahdut sormaca başlatılmış olup, Kahta Barış Ceza Hakimliğinin 12 Ev 2022 tarihli ve 2022/ 32 ayrı ayrı gelişim sayılı kararı ile soruşturmaya ilişkin mahremiyet kararı verilmiştir.”

Asıl Hatice Kurt, hem Kürtçe hem bile Türkçe oğlunun bulunması üzere çağrı yaparak, “Oğlumu istiyorum. Ciğerimi hep biliyor. Cumhurbaşkanım, ben oğlumu istiyorum” dedi. Ata Mehmet Kurt birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Aristokrat’ya seslenerek, “Benim çocuğum neredeyse Cenabıhak rızası üzere bana koruyucu olun. Ölüyse da sağsa üstelik bana yardımcı olsunlar” diye konuştu.

CHP Adıyaman Saylav Abdurrahman Tutdere, Aldanmaz ailesinin mağduriyetini TBMM Umumi Kurulu’nda üstelik gündeme getirdi. Tutdere, Kurt ailesinin TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’na birlikte başvurduğunu belirterek, İçişleri Bakanlığı’na Aldanmaz’un akıbeti için izah etme çağrısında bulundu.

Share: