Serencam an bilim! Kışlada çeri çayırda güreşçi

Tokat’ta görev fail Cingöz Gedikli Hasan Yağmur, mesleğinin yanı sıra tutkunu olduğu besili güreşe birlikte bitmeme ediyor.

Çocukluk yıllarında tekvando, halter, güreş kadar türlü spor dallarıyla ilgilenen Yağmur, tedricen besili güreşe yoğunlaştı.

Katıldığı semiz güreş müsabakalarında dereceler elde fail Yağmur, darülfünun eğitiminin peşi sıra çalışmaya başlayınca 10 yıl geçmiş sporu artırmak zorunda kaldı.

Bitirmiş Genel Komutanlığı bünyesinde göreve başlayan Yağmur, 3 sene önceki Tokat’a atanınca henüz evvel birlikte güreş yaptığı arkadaşlarına rastladı.

Arkadaşlarının yeniden güreşmesi için motivasyon ettiği Yağmur, komutanlarının de izniyle yeniden yıkışmak üzere alıştırma yapmaya başladı.

Yeniden kispet giyip çayıra sâdır Baran, Tokat ve Almus ilçesindeki besili güreş turnuvalarına katılıp güreş tutuyor.

3. Almus Kardeşlik ve Spor Festivali’nde düzenlenen güreşlerde birinciliği elde eden Baran, sonunda spor hayatındaki önceki zer madalyasını nail oldu.

Baran, gelecek hafta Sinop’ta düzenlenecek semirtilmiş güreşlerde üstelik uğraş edecek.

Hasan Yağmur, AA muhabirine, spora pespaye yaşlarda başladığını söyledi.

Üniversite eğitimi sırasında dahi spora bitmeme ettiğini anlatan Yağmur, “Tekvando, halter ve güreşle ilgilendim. Sonra semirtilmiş güreşe başladım. Pres olması, daha çok aheste kullanılması ve manevi duygusunun ağırbaşlı olması nedeniyle besili güreşi kendime elan andıran buldum.” dedi.

Çalışmak zorunda kalması ve evlilik dolayısıyla darülfünun eğitiminin ardından spora aleniyet verdiğini belirten Yağmur, bu süreçte Bitirmiş Genel Komutanlığı bünyesinde gedikli olarak göreve başladığını dile getirdi.

“Komutanlarım, cebe arkadaşlarım sponsor telkinde bulunuyor”

İlerleyen yıllarda Tokat İl Jandarma Komutanlığına atandığını aktaran Baran, şöyle bitmeme etti:

“Henüz önce güreş yaptığım arkadaşlarımla karşılaştım. Bana güreşe bitmeme etmem için destekleri oldu. Bunun üstüne güreşe devam ika kararı aldım. Eşimin ve arkadaşlarımın şişman desteği ve ısrarıyla antrenmanlara başladım. Temas içre ve faaliyet böylelikle yaptığım antrenmanlarda karşılaştığım komutanlarım, cebe arkadaşlarım ve andıran çevrem bana daim güreş yapmamı müzahir telkinde bulunuyor. Beni güreşte daha bol yerlerde örtmek istediklerini söylüyorlar.”

Hasan Yağmur, güreşin Türkiye’da ata sporu adına bilindiğine dikkati çekerek, “Güreş, iri kısık ve beceri müstelzim bire bir spordur. Bu gerçeği benimseyen Türk sultanları ve komutanları bile güreşi isteklendirme etmiş ve yapmışlardır. Ulu Alemdar Gazi Mustafa Kemal Atatürk üstelik güreşi motivasyon etmiştir. Mensubu olmaktan alım duyduğum güllabi mesleğimi icra etmekten ve ağababa sporu besili güreş sporcusu olmaktan çokça mutluyum. Başarılar göstererek hem kurnaz teşkilatını hem dahi ailemi gururlandırmak istiyorum. Destek olan komutanlarıma, aileme ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” diye niteleyerek konuştu.

Share: