Siirt’te 572 terbiye kurumu kullanılmamış döneme amade

Siirt’te 90 bin öğrencinin ibret başı yapacağı 572 eğitim bilimi kurumu eğitim bilimi öğretime hazır.

İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, anaokulu ve ilkokul bir numara sınıflarda uyum eğitiminin başladığını, 12 Eylül’da tam kademelerde başlayacak kullanılmamış eğitim öğretim yılı öncesi ilde cümle hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Yaz ayları süresince programa alınan okullarda bakım ve onarım yapıldığını, yıkılan okulların yerine henüz çağdaş terbiye kurumlarının yapıldığını dile getiren Yazar, “Sonuç tıpkı yılda çok hararetli ayrımsız faaliyet yürütüldü. 90 bin öğrencimiz 572 okulda 5 bin 500 sarıklı ve idareciyle eğitim bilimi ve tedrisat yılına giriyor. Alt ve dal bina çalışmalarından bakım ve onarıma, bağırsak ve aut boya yenilenmesine kadar tezce alelacele bilcümle okulları gözden geçirdik. Hareket güçlendirmesiyle yenilediğimiz okulları hoca ve öğrencilerimize elan şen ve tehlikesiz haline getirdik.” dedi.

İl genelinde okul öncesi eğitimde birlikte koca adımlar atıldığını tamlayan Edip, anaokulu derslik sayısını artırdıklarını ifade etti.

Yazar, “18 yeni anaokulu daha yapılacak. Okullaşmada 5 yaşında yüzde 100’e, 4 ve 3 yaşta ise yüzde 80’e ulaşmayı hedefliyoruz. Eğitimin temeli esas sınıfında başlar. Asıl sınıfına giden öğrencilerin gelecekte dolgunca yetişek aldığını biliyoruz. Bu konuda Bakanlığın çok iri çalışmaları var. İl genelince serencam birkaç yılda çokça yüce fiziki gerçekleştirmeler yapılarak dershane sayısı artırıldı.” diyerek konuştu.



Share: