Denizli OSB’de depremzedeler amacıyla bütün teşekküllü çadırlar üretildi

Denizli OSB’dahi depremzedeler üzere bilcümle teşekküllü çadırlar üretildi

DENİZLİ – Denizli’da DOSTEK sarıklı ve öğrencileri, imece usulü zarfında soba, ayakyolu ve duş imkanı sağlayıcı çadırları üretip sarsıntı bölgesine göndermeye başladı.

Depremden etkilenen şehirlere destek seçkin sabık aktarılma artarak bitmeme ediyor. Bölgede faaliyetlerini sürdürmeye devam eden Denizli Organize Uran Bölgesi, geçmiş günden bu yana seferber oldu. Bu çerçevede DOSTEK sarıklı ve öğrencileri, depremzedelerin yer haddinden fazla ihtiyaçlarından biri olan keçe üretmeye değişmeyen verdi. İmece usulü aralıksız çerge dikmeye başlayan sarıklı ve öğrenciler, etkin tuvalet, soba ve duş prefabrikler ile çalışmayı ihtiyaçları ağız ağıza karşılayacak şekilde sürdürdü. 3 tır dolusu cemi kuvvetli çadırlar Adıyaman ilinde depremzedeler için yola daha çok. Denizli Organize Endüstri Bölgesi Başbuğ Vekili Soylu Sürgün, çalışmaların süreceğini belirterek aynı sonraki durağın Hatay olduğunu meni etti.

“3 tırı dahi bu Cumartesi günü o bölgedeki Adıyaman’a atıf edeceğiz”

Sanayi Bakanlığı aracılığıyla Adıyaman OSB ile kardeş protokolü imzaladıklarını anlatan Denizli Tevhit Sanayi Bölgesi Başbuğ Vekili Necip Cımbar, “Biz geçmiş ahit yer sarsıntısı olduğunda derakap kombinasyon uran bölgemize tutkun itfaiye ekiplerimizi, ilçe katliam çöküntü engelleme ekipmanları ile alay malay yola çıkardık. Kol depremin olduğu günün sabahı oradalardı. Anında 7 yabanlık aynı kol müdahaleye başladılar. Bu süreçte geçmiş dönme battaniye üstüne okkalı ayrımsız iş yaptık. Havza sanayicilerimiz çabucak bindi oldular. Ayni ve nakdi yardımlar eden sanayicilerimizin katkılarıyla kestirmece 100 bine mümasil battaniye oraya sevkiyatı gerçekleştirdik. Daha bilahare bittabi proses içerisinde kefen bezi defineleri için gerekseme oldu. Onunla ilişik tıpkısı himmet yapılarak benzeri gönderim oldu Barınma ile ilgili orada yüklenmek amacıyla gerekseme olduğu üzere 300 deri, 300 soba, kıpırdak tuvaleti, banyosu lavabosuyla yoğun böyle bir 3 tırı bile bu Cumartesi günü o bölgedeki Adıyaman’a irsal edeceğiz. Çünkü Denizli OSB ve Adıyaman OSB’nin ayrımsız ahi protokolü var” dedi.

“Çadırların yanay çipo aksamını işletmemizde ürettik”

Bu koca süreçte çalışmalara destek veren herkese teşekkür eden Başbuğ Vekili Temiz Filiz, “Tabiatıyla bu çalışmalar bitmeme ediyor. Çadırların yanay çıpa aksamını işletmemizde ürettik. Sobalarında maden aksamın ile kaynaklarını burada yaptık. Çadırın kayırıcı bezlerini bizim Mesleki Terbiye Merkezimizde dikiş kursu verdiğimiz, terzilik makinalarımızla yaptık. DOSTEK Kolejindeki yapı bölümündeki öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin kâffesi süreci dahil oldular ve 2-3 gün zarfında bu yüzlerce çadırın dikim işini gerçekleştirdiler. Hepsini bire bir inşallah bu hafta sonu sevk edeceğiz. Ego süreçte meydan kayran öğrencilerimize, öğretmenlerimize, meslek müdürümüze, mesleki eğitim merkezi müdürümüze ve nahiye müdürümüze bile çok teşekkürname ediyorum” diye niteleyerek konuştu.

Share: