Yenişehir Içtimai Tesisi ve Lise Medeniyet Akademisi aceleten yükseliyor

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Şefik Fert Caddesi üstünde yapımını sürdürdüğü Yenişehir Toplumsal Tesisi ve Ortaöğretim Uygarlık Akademisi inşaatı bir anda ilerliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin şehre kazandıracağı Yenişehir Sosyal Tesisi ve Lise Medeniyet Akademisi inşaatı hemencek yükseliyor. Konya Büyükşehir Şehremini Murat İbrahim Altay, Konya Modeli Belediyecilik anlayışıyla aynı taraftan şehri ümran ederken ayrımsız taraftan bile ülkemizin yarınlarını inşa edecek öğrencileri en evire çevire şekilde yetişerek vatanına ve milletine hayır olması için büyük çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Müşfik Fert Caddesi üzerinde inşaatı bitmeme fail Yenişehir Içtimai Tesisi ve Lise Medeniyet Akademisi’nin birlikte bu misyon doğrultusunda bakım vereceğini vurgulayan Komutan Altay, “Toplumsal hayata katkı sağlayacak tesisleri şehrimize kazandırmaya bitmeme ediyoruz. Estetik tıpkı mimariye eş olacak tesisin şehrimize haddinden fazla yakışacağını düşünüyorum. Üç kattan oluşacak toplumsal yapı içerisinde; vatandaşlarımız için engelsiz eş ve ayvaz yüzme havuzları, spor salonları, fitness salonları saha takanak. Antrparantez Lise Uygarlık Akademisi bölümünde üstelik; derslikler, atölyeler, pusula kafe, konuşma salonu öğrencilerimize hizmet verecek. Tamamlandığında hem bölge halkımızın hem birlikte liseli gençlerimizin yararlanma edeceği bu evire çevire ve yarayışlı yapıyı 2023 yılı içerisinde tamamlayarak şehrimize kazandıracağız. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

6 bin metrekare alanda hayata geçirilecek Yenişehir Sosyal Tesisi ve Lise Medeniyet Akademisi 55 milyon liraya mülk olacak. – KONYA

Share: