Antalya’da polis otosuna mermi yağdıran 4 saldırgan tutuklandı

Antalya’dahi polis otosuna kurşun yağdıran 4 saldırgan tutuklandı

‘Dur’ ihtarına uymayıp kaçan otomobili lastiğine ızdırap ederek durduran polis kurşun yağmuruna tutuldu

Araçtan nazil 3 sevimli yakalanırken patlak lastikle kaçan sürücü bile yakayı ele verdi

ANTALYA – Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde tıpkı iş hesabına silahlı şiddetli etikten sonradan kaçan ve peşine düşen polise de silahla bedel veren 4 yabansı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüngü, 13 Sülale tarihinde saat 01.00 sıralarında Gazipaşa’bile meydana geldi. Edinilen bilgiye bakarak, Çaybaşı namına tanıdık mevkide elektrik gösteren gazinoya 07 ATEŞ PARÇASI 813 plakalı yağız renkli ayrımsız araçtan çığlık açıldığı ihbarı polis ekiplerini harekete geçirdi. Görüngü adına gezmek amacıyla yola çıkan ekipler, defa üzerinde bed araçla karşılaştı. Ekiplerin dur ihtarına yersiz şahıslar, D-400 Karayolu’na çıkıp Alanya istikametine akıllıcasına kaçmaya başladı. Gazipaşa İlçe Güven Müdürlüğü ekipleri şahısların yakalanması amacıyla, İlçe Uyanık Komutanlığı ve Gazipaşa Mıntıka Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekiplerinden tahkim bindi istedi.

İçinde polislerin bulunduğu otomobile 5 mermi çıkacak etti

Kaçan otomobil, polis ekipleri vasıtasıyla Kahyalar Mahallesi’nde önü kesilerek durduruldu. Bu sırada ara bulucu kalın kafalı vitese alan sürücü, ansız manevra yapıp İlçe Güven Müdürlüğüne ilgilendiren gidiş geliş aracına çarptı. Aynı araçta mevcut Şükrü Y. isimli eş otomobilden inip, bilisiz namına kaçtı. Polisten kaçamayacağını anlayan otomobildeki şahıslardan biri silahına sarıldı. Polislere defaatle zehir eden şahsın silahından çıkan 5 mermi, Gazipaşa Havza Gidiş Geliş Fal İstasyon Amirliğine ilişik araca hamiş etti. Saldırının peşi sıra çıkan çatışmada ölen ya da yaralanan olmazken, çoban; aynı lastiği ekipler marifetiyle elem edilerek patlatılan otomobille olay yerinden kaçmayı başardı. Araçtan inip bulaşan olarak kaçmaya çalışan Şükrü Y. isimli şahıs ise ekipler eliyle kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

Kaçan şahısların peşine düşen polis güçleri, Harçbel mevkiinde Kağan A. ve Süleyman Ö. isimli şahıslarla birlikte uzlaştırıcı almayı başardı. Otomobilde bulunan ve Hevesli Ö. olduğu tayin edilen eş ise çevirici durduğu esnada olay yerinden nadan şekilde kaçtı. Polis ve bitirmiş ekipleri kaçan şahsın yakalanması üzere emek başlattı. Yaşanan olayın peşi sıra bitirmiş ve polis güçleri görüngü yeri tetkik ekipleri, olayın yaşandığı bölgede ve araçta tetkik yaptı.

Önce 3’ü tutuklandı

Gazipaşa İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, olayla ilgili olarak Şükrü Y., Kağan A. ve Süleyman Ö.’yü gözaltına aldı. Hastanede keyif kontrollünden geçirilen kişiler, karakoldaki işlemlerinin arkası sıra cuma namazı haset Gazipaşa Adliyesine gönderme edildi. Burada hakim karşısına sâdır Şükrü Y., Melik A. ve Süleyman Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaçan şahıs ta yakalanarak cezaevine gönderildi

Polis Güçleri ve bitirmiş ekipleri, araçta bulunan ve kaçmayı başaran Eğilimli Ö.’yü çakmak üzere çalışmalarını derinleştirdi. Ekipler marifetiyle cuma namazı günü akşam ezanı saatlerinde Demirtaş’ta yakalandığı öğrenilen Müştehi Ö. tıpkısı gün Gazipaşa’evet getirildi. Cumartesi günü afiyet kontrolünden geçirilen ve Gazipaşa Adliyesine sevk edilen Iştahlı Ö. üstelik çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Alanya L Tipi Engelsiz ve Sınırlanmış Ceza İnfaz Kurumuna konfirmasyon edildi.

Share: