Çhd’den Avukatlar Kozağaçlı, Timtik ve Aslan’ın 7 Eylül’deki Duruşması Öncesi Izah: “Mahkeme ve Başsavcılık Vasıtasıyla Sevgili Hızlı Aynı Şekilde…

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), avukatlar Selçuk Kozağaçlı, Barkın Timtik ve Oya Aslan’ın tutuklu yargılandığı davaya ilgilendiren, “Deliller duruşma huzuruna getirilmediği üzere deliller yönünden halen masada olan bu şüphelere bedel mahkeme ve başsavcılık marifetiyle sorun hızlı aynı şekilde bitirilmeye çalışılıyor” açıklamasını yaptı.

Modern Hukukçular Derneği (ÇHD) avukatları bugün Ankara’da; İnsan Hakları Derneği Ankara Büro, Hürriyet İçin Hukukçular Derneği Ankara Yazıhane, Ankara Düşünceye Hürriyet Girişimi, Ankara 78’liler Girişimi ile alay malay avukatlar Selçuk Kozağaçlı, Barkın Timtik ve Oya Aslan’ın vakfedilmiş yargılandığı dosyanın 7 Eylül’bile yapılacak duruşması öncesinde basın açıklaması yaptı. Açıklamada şunlar belirtildi:

“Demokratik kamuoyunun yakından izlem ettiği Çağcıl Hukukçular Derneği Üyesi/ Halkın Ünsiyet Bürosu çalışanı avukatların yargılandığı davanın 9. yılına giriyoruz. Bu dosya 2013 yılının aile ayında Çağcıl Hukukçular Derneği’ne, Halkın Ülfet Bürosu’na ve yargılanan avukatların bölüm ve evlerine yapılan baskınlarla başladı. O süreçte 9 avukat arkadaşımız tutuklandı. Avukat arkadaşlarımızın tahliyelerinden sonra dosya gösterişsiz seyrinde ilerlemekteydi. Daha bilahare 2017 yılında yapılan yeni tıpkı ameliyat neticesinde tanıdık ikinci davanın hükmü Barkın Timtik ve Selçuk Kozağaçlı yönünden bozuldu. Bozulan dosya Selçuk Kozağaçlı, Barkın Timtik ve Oya Arslan yönünden şu an derdest olan ve İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmekte olan sorun ile birleştirildi. Bu birleştirmeden bilahare yıllardır özlük seyrinde ilerleyen, elan iddia makamının tanıklarının da dinlenilmediği, mukavemetli çokça ayıp olan dosya İstanbul 18. Güç Ukubet Mahkemesi’hangi yıpranmamış atanan heyet vasıtasıyla derhâl bitirilmek isteniyor.

“MESLEKİ FAALİYETLERİ, HAPİSHANE ZİYARETLERİ YANLIŞLIK ADINA GÖSTERİLEREK YARGILANMAYA ÇALIŞILMAKTADIR”

SÖZ KONUSU dosya kapsamında, Selçuk Kozağaçlı’nın toplanmış tutukluluğu 6 yılı, Barkın Timtik’in  bütün tutukluluğu 5 yılı bulmuştur. Oya Arslan ise 2 yıl 9 aydır vakfedilmiş bulunmaktadır. 7 Ilkgüz Çarşamba günü saat 11.00’üstelik ise Silivri Cezaevi Kampüsü’nde bulunan mahkeme salonunda Gündeş Hukukçular Derneği üyesi/Halkın Hususiyet Bürosu çalışanı avukatların yargılandığı ve Selçuk Kozağaçlı, Oya Aslan, Barkın Timtik’in de mevkuf bulunduğu bu dosyanın duruşması görülecektir. Görülmekte olan dosyada 22 avukat, izleme ettikleri davalar, müvekkilleri, mesleki faaliyetleri, dam ziyaretleri cürüm kendisine gösterilerek yargılanmaya çalışılmaktadır.

“DEFANS TARAFININ TANIK DİNLENME TALEPLERİ İSE EVET GEREKÇESİZ ŞEKİLDE BULUNMAYAN SAYILMIŞ EVET ÜSTELIK REDDEDİLMİŞTİR”

9’uncu yılına varmış olan usa vurma sürecinde müddeiumumilik marifetiyle sunulan ve tanıt kabul edilen adsız şahit ve itirafçılardan mahkeme huzurunda dinlenen olmamıştır. Anca kim müddeiumumilik makamının tanıkları olmasına karşın yargılanan avukatlar ve savunmanları marifetiyle celselerdir bu tanıkların mahkeme nezdinde dinlenmesi ve haklarındaki beyanlarının alınması istenmektedir. Ancak buna eşit tanıdık sayısız celseye rağmen savcılık marifetiyle iddianameye de yazılan şahitler dinlenmediği kadar bu tanıkların dinlenmesi için de benzeri muamelat yapılmamış, maznun avukatlar ve defans tarafının şahit tatil talepleri ise ya gerekçesiz şekilde namevcut sayılmış ya de reddedilmiştir.

“DOSYANIN ARZ ÖNEMLİ DELİLİ OLDUĞU SÖYLENEN BİR KISIM BELGELERİN DELİL AKIBETİ BILE ANALOG ŞEKİLDE BELİRSİZ DURUMDADIR”

Tekrar dosyanın en koskocaman delili olduğu söylenen aynı hane belgelerin kanıt akıbeti dahi eş şekilde belgisiz durumdadır. İddiaya konu belgelerin savcılık önüne geldiği söylenen tarihten bu yana 18 sene eski genişlik olmasına karşın maznun avukatlar ve müdafilerinin ısrarlı taleplerine rağmen bu belgelerin haddizatında var olup olmadığı ve delil niteliğinin bulunup bulunmadığı daha tayin edilememiş durumdadır.

“POLİSLERİN TAMAMININ FETÖ/ PDY ÜYESİ OLDUĞU VE DÜZME DELİLLER ÜRETEREK KİŞİLER ALEYHLERİNE KOMPLOLAR KURDUKLARI YARGI KARARLARIYLA SABİT DURUMDADIR”

Sonuç kendisine ısrarlı talepler üzerine mahkemece yapılan araştırmada 5 Aile 2022 günlü duruşmada mahkemece bu belgelerin bulunduğu kanıt edilerek inceleme için Adli Tıp Kurumu’na gönderilmiştir. Hangi var ki halen içeriğinde mezkûr belgelerin olduğu söylenen dijitallerde parçalanmamış adina ne olduğuna dayalı dosdoğru tıpkı inceleme yapılmamış ve bu belgelerin örnekleri incelenmesi amacıyla savunma makamına de verilmemiştir. Dosyaya giren ilişkin incelemelerde analize gönderilen verilerin dosyada bulunan belgelerle genellikle tutmadığı anlaşılmış durumdadır. Bu kapsam alelhusus delili ülkeye getiren, inceleyen ve raporlayan polis güçleri ekibi ile soruşturan savcıların kimlikleri düşünüldüğünde delili inanılmaz kılmaktadır. Çünkü delilin ülkeye gelişi ve geçmiş analizine dayalı tutanaklarda imzası mevcut polislerin tamamının FETÖ/ PDY üyesi olduğu ve düzme deliller üreterek kişiler aleyhlerine komplolar kurdukları egemenlik kararlarıyla çakılı durumdadır.

“SORUN HIZLI BİR ŞEKİLDE BİTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR”

Köle avukatlar hakkındaki yargılamanın seçkin safhasında parmağı olan polis ve müddeiumumi ekibi şaibeli sicilleri kamuoyunca üstelik aşina kişilerden oluşmaktadır. Savunma ve sanık avukatlarının tam çabalarına rağmen komployu ortaya çıkaracak deliller duruşma huzuruna getirilmediği üzere deliller yönünden halen masada olan bu şüphelere kıymet duruşma ve başsavcılık marifetiyle sorun hızlı bir şekilde bitirilmeye çalışılıyor. Sayısal belgelere dair düzenlenecek raporun birlikte gelmesinin arkası sıra mahkemenin hızlıca karara gitme isteği bulutsuz kendini göstermektedir.

“ESIR AVUKAT ARKADAŞLARIMIZI SAHİPLENMEYE DAVET EDİYORUZ”

7 Eylül 2022 Çarşamba haset görülecek duruşmada üstelik söz konusu raporun akıbeti ve dijitallerin delil niteliğine dair ağız dalaşı yapılacağı kadar daha çok Selçuk Kozağaçlı yönünden 6 ve Barkın Timtik yönünden 5 yıl süren, neredeyse beklenir cezanın infaz süresine başarmış olan mevkufiyet konusunda bile itirazlar bile sunulacaktır. Mahkemenin umursamaz ve karara revan tavrı ve dosyaya yapılan siyasal müdahaleler göz önüne alındığında kamuoyunun ilgisi ve sahiplenmesi ehemmiyet kazanıyor. Bu nedenle, imzacı kurumlar kendisine bizler 7 Ilkgüz 2022 Çarşamba haset Silivri Mahpushane Kampüsü Duruşma Salonu’nda olacağımızı duyuruyoruz. Eksiksiz demokratik kamuoyunu duruşmada bulunmaya ve hava avukat arkadaşlarımızı sahiplenmeye davet ediyoruz!”

Share: