Türkiye’de 2’nci madencilik lisesi Bartın’da açılacak

Türkiye’üstelik 2’nci madencilik lisesi Bartın’bile açılacak

BARTIN Milli Eğitim Bilimi Vekil Yardımcısı Sadri Şensoy, Reisicumhur Erdoğan’ın talimatlarıyla Bartın’bile açılacak Madencilik Lisesi üzere çalışmalara başlandığını ve mütenavip vadi tespitlerinin yapıldığını söyledi. Nazır Yardımcısı Şensoy Türkiye’dahi 2’nci olacak Madencilik Lisesinin Ar-Ge merkezlerinin düz aldığı degaje merkezli aynı ekol olacağını ifade etti.

Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Bartın’dahi açılması planlanan Madencilik Lisesi üzere icraat bitmeme ediyor. Bartın’a mevrut Milli Yetişek Nazır Yardımcısı Sadri Şensoy yanı sıra Bartın Valisi Dr. Nurtaç Aslan ve İl Milli Terbiye Müdürü Oğuzhan Acar’la gelişigüzel lisenin mensur edilebileceği almaşık alanları gezdi. Elan sonra Bartın Valiliğine gelen Nazır Yardımcısı Şensoy matbuat mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Yardımcısı Şensoy 14 Teşrinievvel tarihinde Amasra’birlikte yaşanan eroin kazasında hayatını kaybeden 42 eroin şehidine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara da acil onma dileklerinde bulunarak başladığı açıklamasında, “Cumhurbaşkanımız 24 Ekim’deki bakanlar kurulu toplantısından sonradan Bartın ilinde Madencilik Lisesi açılacağını belirtmişti. Biz de Milli Eğitim Bakanlığı kendisine o günden itibaren çalışmalarımıza başladık. Ne alanları, ne programları açacağımıza dayalı benzeri müfredat ve izlence çalışması yaptık. Bartın Mesleki Teknik Rum Lisesi içerisinde geçmiş etapta tıpkısı Beyaz Zehir Teknolojisi alanı açtık. Bartın içerisinde okulumuzu yapacağımız kampüs alanını tayin etmek amacıyla Sayın Valimizle, Milli Eğitim Bilimi Müdürümüzle kayran ziyareti yaptık. Beş Altı kıta mütenavip düz belirledik” dedi.

İnşa edilecek lisenin madencilik alanın tematik aynı ortaöğretim olacağını de kaydeden Icra Vekili Yardımcısı Şensoy, “Bu okullar yapılıncaya, kampüs tamamlanıncaya büyüklüğünde öğrencilerimiz eğitimlerini Bartın Mesleksel Ustalık Rum Lisesi içerisinde strateji edecekler. Yapacak olduğumuz ortaöğretim, madencilik alanında tematik bir lise olacak. Bu açılacak lise madencilik alanına Türkiye’da ikinci lise olacak. İlk liseyi Sayın Bakanımız Mahmut Özer aracılığıyla Balıkesir İvrindi ilçesinde Enerji Bakanımızla beraber açmışlardı. Buradaki lise ikinci açılan madencilik lisesi olacak. Bu ortaöğretim ayrımsız kampüs içerisinde atölyeleri olan, sürekli eğitim bilimi merkezi olan, eğitimlerin alınmış olduğu ve Ar-Ge merkezlerinin olduğu serbest merkezli tıpkı ekol olacak. Seçme cins çağdaş teknolojinin kullanıldığı ve çağcıl atölyeleri süresince barındırdığı bir okulumuz olacak. Ayrımsız zamanda civardaki sektörlerde üstelik çocuklarımız aplikasyon imkanı bulacaklar. Sektörün aradığı nitelikli elemanların yetişeceğine inanıyoruz bu okulumuzdan. Bartın için de büyük tıpkısı üstünlük olacak diye niteleyerek düşünüyorum.” Şeklinde konuştu.

Bakan Yardımcısı Şensoy açıklamasının son bölümünde ise “Bu okulun kazandırılması üzerine bize destek olan, düşün veren Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Süreçlerimizin gelişigüzel aşamasını strateji eden, planlayan Sayın Bakanımız Mahmut Özer’e ve ilde eğitimle ilgili tam süreçleri takip ve eş güdümlü eden Sayın Valimize ve Milli Terbiye Müdürümüze çok teşekkür ederim. İnşallah okulumuz Bartın üzere, ülkemiz için tatlıca, iyi olur.” ifadelerinde bulundu.

Share: