2022 Extreme Kupası’nın finali başladı

Otomobil sporlarında Edip Yaşar Kurtoğlu anısına Bolu Off-Road Kulübünce (BOLOFF) planlı 2022 Extreme Kupası’nın beşinci ve serencam yarışı, Bolu’da start aldı.

Çakmaklar Köyü mevkisinde BOLOFF tarafından hazırlanan pistte koşulan final yarışlarına iki kategoride 13 vasıta ve 26 sportmen katıldı.

Yarışın startı, Bolu Valisi Erkan Tığ, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, Hars ve Turizm İl Müdürü Melik Doğanay ile AFAD İl Müdürü Cengiz Çavuş ve BOLOFF Başkanı Hisse Senedi Turan aracılığıyla verildi.

Vali Tığ, bidayet öncesi basın mensuplarına, yarışların koşulacağı alanın çokça fena hâlde olduğunu belirterek, “Sporcular, doğanın baskı şartlarında savaş edecek. Kendilerine şimdiden başarılar diliyorum. Elan evvel birlikte arsıulusal bire bir yapılanma olan Baja yarışlarına eş sahipliği yapmıştık. İlimizin tanıtımı anlamında bu yarışlar sonuç rütbe yüce.” diye niteleyerek konuştu.

Yarışların birinci gününde ekipler, 17 kapıdan oluşan 1,2 kilometre uzunluğundaki BOLOFF etabında arak döktü. İkinci çevrim ise sporcular, 14 kapıdan oluşan 1,1 kilometre uzunluğundaki EXTREME etabını bildirme kısa sürede hatasız tamamlayabilmek amacıyla yarışacak.

2022 Extreme Kupası, ferda armağan töreniyle sona erecek.

Share: